Investering van AXECO Participaties in Xplore

Investering van AXECO Participaties in Xplore

Xplore Instruments trekt AXECO Participaties aan als partner om de ambities te versnellen en haar duurzame impact te vergroten

Investering van AXECO Participaties in Xplore

Xplore Instruments (“Xplore”), voorloper in hightech laboratorium instrumenten voor polymeer onderzoek, trekt AXECO Participaties (“AXECO”) aan als partner om de ambities te versnellen en daarmee haar klanten verder te helpen om nog duurzamer te worden.

Xplore Instruments & AXECO Participaties

AXECO neemt een meerderheidsbelang in Xplore om samen met de huidige aandeelhouders en de nieuwe CEO de strategie te versterken en de duurzame impact via innovatie te vergroten. Hierbij staat centraal dat Xplore door innovatie voorloper in high-tech laboratorium instrumenten blijft, de klantgerichte focus behoudt en de ontwikkeling van de mensen en organisatie ondersteunt.

Guralp Ozkoc en Leon Rijks:

“De partnerschap met AXECO stelt Xplore in staat om in te spelen op de vele kansen om zo de groei en duurzame impact van het bedrijf te vergroten. Onze klanten staan aan de vooravond van grote duurzame veranderingen, waarbij het van belang is dat wij blijven innoveren om ze hierin te ondersteunen.”

Bart Buijs en John Hak van AXECO:

“De sterke ontwikkeling en reputatie van Xplore is indrukwekkend. De innovaties van het bedrijf zijn essentieel voor hun klanten om fundamentele veranderingen op duurzaamheid te realiseren. Wij kijken uit om samen met het gehele team van Xplore het bedrijf verder te ontwikkelen en de ambities te realiseren.”

Over Xplore

Xplore startte in de jaren 90 met de ontwikkeling van microschaal polymeer onderzoeksinstrumenten voor wetenschappers. Xplore verbreedde haar focus de afgelopen jaren naar meer klanten, markten en applicaties. Dit resulteerde in nieuwe innovatieve instrumentontwerpen en een breed portfolio van screening producten voor materiaalformule ontwikkeling. Xplore bewijst hoe innovaties van haar producten kan bijdragen aan de ontwikkeling van een breed portfolio aan instrumenten voor de circulaire economie. De motto “Continuous Innovation” is diep geworteld in de genen van Xplore.

Persbericht