VDM Woningen & AXECO Participaties

VDM Woningen & AXECO Participaties

VDM Woningen trekt Axeco Participaties aan als partner om de groei voort te zetten en samen op een duurzame manier een bijdrage te leveren aan het oplossen van de maatschappelijke uitdaging van het woningtekort.

VDM Woningen & AXECO Participaties

AXECO neemt een meerderheidsbelang in VDM Woningen om samen met de huidige aandeelhouders de organisatie voort te zetten en op een duurzame manier een rol te spelen in de maatschappelijke uitdaging van het woningtekort. Hierbij staat centraal dat VDM Woningen zich blijft focussen op het aanbieden van duurzame, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare woningen voor zowel particuliere als projectmatige klanten.

De algemeen directeur van VDM Woningen, Jan van der Meer: ‘’Al anderhalve eeuw is VDM Woningen in Drogeham gevestigd en vanuit onze regio en samen met onze mensen willen wij voor de komende generaties woonwaarde creëren. Prefab houtskeletbouw heeft de laatste jaren een enorme opkomst gemaakt, met name in het aardbevingsgebied, en daardoor hebben wij een sterke groei kunnen maken in productiecapaciteit en industrialisatie. Om die groei kracht bij te zetten en met de uitdagende woningopgave in ons achterhoofd, zien wij in Axeco een partner die ons kan helpen om onze doelen te verwezenlijken. Daarbij blijven wij vanuit Drogeham en met onze mensen woningen realiseren voor particulieren, ontwikkelaars, corporaties, gemeenten en investeerders.’’

Bart Buijs en John Hak van Axeco: “Wij zijn onder de indruk van de sterke ontwikkeling en uitstekende reputatie die VDM Woningen heeft opgebouwd. De visie van VDM Woningen om een betrouwbare partner te zijn die duurzame, kwalitatief hoogwaardige en betaalbare woningen levert, sluit goed aan bij onze investeringsfilosofie om bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Wij kijken ernaar uit om samen met het team van VDM Woningen de onderneming verder te ontwikkelen en de ambities te realiseren”.

Afronding van de transactie is nog onderhevig aan gebruikelijke opschortende voorwaarden waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Over VDM Woningen

VDM Woningen is opgericht in 1880 en ontwikkelt sinds de jaren 80 prefab houtskeletbouwwoningen volgens haar eigen bouwmethode. VDM Woningen was hiermee de grondlegger van prefab houtskeletbouw in Nederland. De afgelopen jaren is de onderneming sterk gegroeid door het aanbrengen van strategische focus en de vergaande industrialisatie in de fabriek. Doordat het productieproces van VDM Woningen zeer industrieel en flexibel is ingericht, heeft VDM Woningen de capaciteit en mogelijkheid om een grote diversiteit aan woningen te produceren, die tevens betaalbaar zijn.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.